Nejnovější Zprávy

„Nářez, hvězdy se ani nenadřely.“ Britská média cupují Spartu, Haalanda opěvují


Hráči Manchesteru City uštědřili Spartě výprask, aniž by museli předvést svůj nejlepší výkon. Shodují se na tom britská média v hodnocení středečního zápasu 3. kola fotbalové Ligy mistrů, který domácí tým v Manchesteru vyhrál 5:0. Britské weby vysoce hodnotí zejména druhý gól, který vstřelil norský útočník Erling Haaland ve výskoku zády k brance patou.

List Daily Mirror na svém webu píše o „celkem snadném zničení průměrného evropského soupeře“. Daily Mail píše o „nářezu“, zatímco The Sun a některé další deníky označily průběh a výsledek zápasu za „divokou jízdu“. O výkonu Sparty se většina deníků a webů nezmiňuje, některé si všímají toho, že se soustředila prakticky výhradně na obranu.

Britská média připomněla, že Manchester City dosáhl 26. zápasu bez porážky v této soutěži v řadě, čímž překonal předchozí rekord svého městského rivala United.

Všechna média s obdivem popisují druhý gól, který akrobaticky vstřelil mohutný Nor. Daily Mail píše, že poté, co Haalanda obrana soupeře pokryla při řadě hlavičkových soubojů, „popřel fyzikální zákony“ a dokázal to, o co by se „většina hráčů, jestli vůbec někdo, ani nepokusila“.

Podle BBC přišla Haalandova trefa v době, kdy začínali fotbalisté City pociťovat frustraci z toho, že se jim dlouhé desítky minut nepodařilo navázat na úvodní gól Phila Fodena ze třetí minuty zápasu. „Těžko lze slovy popsat atletičnost a kvalitu, která byla potřeba k zakončení, jež se podařilo Haalandovi a které ohromilo i jeho spoluhráče,“ píše BBC s tím, že tenhle kousek budou zkoušet zopakovat malí kluci.



Zdroj příspěvku

Scroll to top