Nejnovější Zprávy

Siniaková přejela Američanku, postupuje i Menšík. Bouzková thriller nedotáhla


Tenistka Kateřina Siniaková postoupila v Kuang-čou do čtvrtfinále, nasazená jednička porazila v druhém kole 6:1, 6:4 Američanku Alycii Parksovou. Druhé kolo bylo naopak konečnou pro turnajovou dvojku Marii Bouzkvou, jež v dalším česko-americkém souboji podlehla 7:6, 4:6 a 6:7 Caroline Dolehideové. Jakub Menšík postoupil na turnaji ve Vídni do čtvrtfinále.

Osmadvacetiletá Siniaková porazila o pět let mladší soupeřku za 78 minut a připsala si druhou výhru na jednom turnaji poprvé od srpna, kdy došla do semifinále v Clevelandu. Osmačtyřicátá hráčka žebříčku dvouhry odvrátila proti tenistce z druhé stovky Parksové všech sedm brejkbolů, sama naopak využila čtyři z pěti možností. Zápas rodačka z Hradce Králové zakončila čistou hrou při podání soupeřky.

O semifinále se Siniaková v třetím největším čínském městě utká s další americkou soupeřkou Bernardou Peraovou.

Šestadvacetiletá Bouzková se s vrstevnicí Dolehideovou přetahovala 3:18 hodiny. Česká tenistka, jež byla coby 47. hráčka světa papírovou favoritkou, se v rozhodujícím setu několikrát ocitla ve výhodné situaci. Nad 101. tenistkou žebříčku vedla 4:1, pak ale byla ráda, že i díky třem odvráceným mečbolům vybojovala alespoň tie-break.

Ve zkrácené hře vedla Bouzková 4:2, následující čtyři výměny však ztratila a čelila dalším dvěma mečbolům. I ty ještě odvrátila, ale při celkově šestém mečbolu za stavu 7:6 Dolehideová zápas umístěným forhendem do rohu kurtu zápas ukončila.

23 es a postup

Jakub Menšík postoupil na turnaji ve Vídni do čtvrtfinále. Srba Miomira Kecmanoviče porazil i díky 23 esům za hodinu a 55 minut 6:3, 7:6. V boji o semifinále narazí na Itala Flavia Cobolliho, nebo druhého nasazeného Alexe de Minaura z Austrálie. Do akce dnes půjde také Tomáš Macháč, který se utká se světovou devítkou Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Devatenáctiletý Menšík, který se do hlavní soutěže ve Vídni probojoval z kvalifikace, neztratil set ani ve čtvrtém utkání. Do čtvrtfinále turnaje ATP se dostal podruhé za sebou: před dvěma týdny se probojoval mezi nejlepších osm také v Šanghaji, kde prohrál až s hvězdným Novakem Djokovičem.

V utkání s jiným Srbem Kecmanovičem dnes Menšík nepřišel ani jednou o servis. Vedle 23 es mu pomohlo 46 vítězných míčů. Kecmanovič měl 24 winnerů.

Jednapadesátý hráč světa Menšík odvrátil v úvodním gamu proti o sedm příček níže postavenému soupeři brejkbol a další šanci už Kecmanovičovi v prvním setu nedal. Sadu získal díky prolomenému servisu v osmé hře, kde využil čtvrtý brejkbol v utkání.

Ve druhé sadě nevyužil Menšík další čtyři brejkboly a za stavu 5:6 odvracel setbol. Nepříjemnou chvíli ale zvládl a vynutil si zkrácenou hru. V ní si oba hráči drželi podání až do stavu 8:7. Kecmanovič poté zahrál při druhém Menšíkovu mečbolu míč do autu a český tenista mohl slavit.

Tenisový turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 2,626.045 eur):

Dvouhra – 2. kolo: Menšík (ČR) – Kecmanovič (Srb.) 6:3, 7:6 (9:7), Musetti (6-It.) – Monfils (Fr.) bez boje.

Tenisový turnaj žen v Kuang-čou (tvrdý povrch, dotace 267.082 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo: Siniaková (1-ČR) – Parksová (USA) 6:1, 6:4, Dolehideová (USA) – Bouzková (2-ČR) 6:7 (3:7), 6:4, 7:6 (8:6), Peraová (USA) – Čang Šuaj (Čína) 6:2, 6:2.



Zdroj příspěvku

Scroll to top