Nejnovější Zprávy

Tenis z jiné planety. Macháč po selhání poslal pryč kouče, Dimitrov mu tleskal


Dvakrát během jediné výměny skončil Tomáš Macháč na zemi, přesto ji vyhrál. Šlo o výstavní moment silně nadprůměrného duelu českého tenisty proti světové devítce Grigoru Dimitrovovi. Zaslouženě nyní prostřednictvím sociálních sítí oblétá sportovní svět a o Macháčovi se po mimořádné vídeňské výhře zase mluví v superlativech.

„Je pořád lepší a lepší. Dvakrát spadnout a stejně vyhrát míč, neuvěřitelné,“ napsala Tennis TV k záběrům výměny. Komentátor nadšeně referoval o „tenisu z jiné planety“.

A samotná ATP Tour se na sociální X rozplývala také: „Úžasná výměna, šílený finiš. Macháč předvedl nádheru.“

V tu chvíli český tenista v osmifinálovém klání proti bývalé světové trojce a i současnému členovi absolutní špičky vykročil k zisku prvního setu. V tie-breaku zvýšil na 5:3 a chyběly mu dva míče k úspěchu.

Jenže přišlo selhání.

Čerstvě čtyřiadvacetiletý hráč prohrál čtyři fiftýny v řadě a jak už bývá jeho zvykem, frustraci bez okolků ventiloval směrem ke svému trenérovi Danielu Vackovi.

Nejprve mu po dvojchybě začal na dálku ironicky tleskat a když celý set ztratil, ve vzteku ho dokonce gesty posílal pryč z hlediště. 

Ve druhém setu Vacek skutečně v jeho boxu chyběl, Macháč se uklidnil a hrál tak, jako by ho nešťastný závěr prvního dějství ani trochu psychicky nepoznamenal.

Předváděl další fenomenální kousky a třiatřicetiletý Dimitrov mu několikrát uznale zatleskal. Druhý set skončil vítězstvím Čecha 6:4 a na rozhodující sadu se Vacek zase vrátil, aby Macháčův obrat sledoval na vlastní oči. 

Rodák z Berouna už soustředění neztratil, jeho první brejk ještě Dimitrov dohnal, druhý už ale znamenal cenné vítězství a postup do čtvrtfinále. 

„Macháč je díky kombinaci atletičnosti, rychlosti a šikovných rukou jedním z nejtalentovanějších hráčů na okruhu,“ uvedl účet TennisOne App.

„Podivuhodný Macháč. Inspirující výkon a další jeho velký úspěch,“ doplnila Tennis TV.

„Byl to skvělý zápas a jsem rád, že jsem si proti Dimitrovovi mohl zahrát, protože jsem ho v mládí často sledoval v televizi. S výkonem jsem hodně spokojený, ale dobře jsme hráli oba,“ citoval Macháče oficiální web ATP.

Čech vyhrál nad tenistou první světové desítky letos už počtvrté. Před dvěma týdny zdolal v Šanghaji světovou dvojku Španěla Carlose Alcaraze, v květnu přetlačil v Ženevě Srba Novaka Djokoviče a v březnu získal v Miami skalp Rusa Andreje Rubljova.

V živém žebříčku si Macháč vylepšuje své maximum, aktuálně vystoupal o dvě příčky na 25. pozici. 

Ve Vídni se v pátečním čtvrtfinále pokusí o odvetu za debakl na US Open. Jeho soupeřem totiž bude mladý Brit Jack Draper, který českou naději v New York smetl 6:3, 6:1, 6:2.



Zdroj příspěvku

Scroll to top