Nejnovější Zprávy

Bývalý gólman Slavie a Sparty zemřel, skončil ve společném hrobě s bezdomovci


Za Slavii nastoupil ke 34 ligovým zápasům, v dresu Sparty vzápětí přidal 21 duelů. Brankář Miroslav Kováč zažil největší slávu začátkem 80. let, kdy hájil branku slavných českých klubů. Jeho konec byl ovšem více než smutný. Rodák z Prešova zemřel před dvěma lety, pohřben byl až nyní. Do společného hrobu v Košicích.

Urna s popelem bývalého gólmana Slavie, Sparty, Prešova a Jelšavy byla uložena v úterý do společného hrobu. Spolu s dalšími 48 lidmi, o jejichž ostatky nikdo neprojevil zájem. Smutnou zprávu přinesla internetová verze deníku Nový čas.

Kováč po skončení kariéry působil jako trenér brankářů, školník na střední odborné škole v Prešově a živil se také jako údržbář v penzioně, ve kterém žil. Podle slovenského deníku neudržoval s rodinou žádný kontakt, během pandemie onemocnění covid-19 tak zemřel před dvěma lety v osamocení. Bylo mu 64 let.

Posledný člověk, se kterým hovořil, byl Ervín Némethy. „Byl hospitalizovaný s koronavirem v nemocnici. Nesl jsem mu nějaké věci. Při posledním telefonátu už mluvil trochu nesrozumitelně. Po několika dnech jsem se dozvěděl, že už nežije. Asi šlo o selhání srdcem které ale určitě souviselo s covidem. Což je pro mě překvapení, protože jsme oba byli po třetí dávce vakcíny. Asi měl oslabený organizmus,“ citoval deník Kováčova kamaráda.

„Setkávali jsme se často a rád mluvil o své kariéře, ale ke konci už o ní nechtěl ani slyšet. je smutné, jak dopadl,“ dodal.



Zdroj příspěvku

Scroll to top