Nejnovější Zprávy

Změny na lavičkách: Pardubice odvolaly trenéra Saňáka, Slovácko kouče Westa


U pardubických fotbalistů kvůli špatným výsledkům včera skončil trenér Jiří Saňák. Roman West ode dneška není trenérem fotbalistů Slovácka. Den po ligové prohře 0:4 v Liberci byl odvolán, dočasně Westa nahradí asistent Jan Palinek.

Vedení pardubického klubu ho odvolalo krátce po dnešní domácí porážce 2:3 s Ostravou, pokračovat nebudou ani asistent Marek Kulič a sportovní manažer Martin Shejbal. Východočeši o tom informovali na svém webu, Saňákova nástupce zatím neoznámili.

Šestačtyřicetiletý kouč převzal mužstvo před sezonou po Radoslavu Kováčovi, ve funkci však nevydržel ani do konce podzimu.

Pardubickému týmu se začátek sezony hrubě nepovedl a v ligové tabulce mu po 12 zápasech patří předposlední místo, které znamená účast v baráži. Východočeši si z minulých šesti kol připsali jediný bod a v soutěži čtyřikrát po sobě prohráli.

S okamžitou platností ve Slovácku s Westem skončil i kondiční kouč Aleš Buzek.

„Věřili jsme, že toto spojení bude fungovat a že tým se podaří výsledkově i herně zvednout. Nicméně v tuto chvíli cítíme, že situace není optimální, a proto jsme se rozhodli Romana Westa odvolat. Do doby, než bude pozice hlavního trenéra obsazena, povede tým asistent Jan Palinek,“ uvedl ředitel klubu z Uherského Hradiště Petr Pojezný.

Slovácko má po 12 kolech 16 bodů, vstřelilo však jen osm branek, což je po posledních Českých Budějovicích nejméně v soutěži.



Zdroj příspěvku

Scroll to top