Nejnovější Zprávy

"Aspirují na grandslam". Bleskový progres českých tenistů zaujal americkou legendu


Zatímco Menšík začal sezonu na 167. místě a nyní se díky čtvrtfinále ve Vídni prodral už do první padesátky, Macháč byl 78. hráčem světa a nyní z něj bude pětadvacítka okruhu.

A nejen to. Turnaj ve Vídni, kde se oba protáhli do poslední osmičky, ukázal, že oba jsou schopní porážet nejen velké favority, ale také předvádět nadstavbu v podobě zázračných úderů.

Čtyřiadvacetiletý Macháč si v říjnu připsal skalpy světové dvanáctky Američana Tommyho Paula, dvojky Španěla Carlose Alcaraze či devítky Bulhara Grigora Dimitrova.  

O pět let mladší Menšík si zase poradil se sedmičkou Rusem Andrejem Rubljovem, také Dimitrovem a set sebral i svému vzoru Srbu Novaku Djokovičovi.

A tak není divu, že když dostal Patrick McEnroe, bývalý americký tenista, někdejší kapitán daviscupového týmu USA a mladší bratr legendy Johna, otázku, kdo by mohl v příští sezoně vyhrát první grandslamový turnaj kariéry, v první řadě vypálil právě česká jména.

„Možná to budou právě oni, oba jsou velmi dobře fyzicky vybavení, skvělí atleti, kteří se po kurtu výborně pohybují,“ pochválil české mladíky McEnroe pro Tennis Channel.

Po jejich boku se prý rýsuje ještě jeden talent, který má na to vyhrát podnik velké čtyřky, a to je Američan Ben Shelton. 

„Měl jsem možnost ho sledovat naživo v Laver Cupu. I když prohrál prvních osm gemů, byl to tenis z úplně jiné galaxie. Rozhodně je to tenista, který se nikoho nebojí,“ myslí si McEnroe.

Třiadvacetiletý Američan je aktuálně 23. hráčem světa a také prožívá skvělou formu. Na podniku v Basileji došel tento týden do finále, letos má na kontě už 41 vyhraných zápasů. 

Mohlo by vás zajímat: Sestřih zápasu Tomáše Macháče s Grigorem Dimitrovem:



Zdroj příspěvku

Scroll to top