Nejnovější Zprávy

Teplice promrhaly dvoubrankové vedení, Karviné trefil cenný bod dvacetiletý Brazilec


Fotbalisté Teplic remizovali v 17. kole první ligy s Karvinou 2:2. Severočeši v poločase vedli 2:0 po brankách Martina Maceje a Jakuba Mareše, po přestávce ale hosté srovnali zásluhou střídajících hráčů Christiána Herce a Rafaela Tavarese, který se trefil devět minut před koncem. Oba týmy po úvodních dvou porážkách v jarní části sezony poprvé bodovaly.

Nepříznivé počasí se velmi podepsalo na stavu teplického trávníku, který vybízel ke zjednodušené hře. Lépe se toho v úvodu na těžkém terénu zhostili domácí, kterým patřila většina prvního poločasu. Teplická aktivita vyústila ve velkou šanci Moulise, který v 11. minutě zblízka v těžkém úhlu dorážel do tyče.

O devět minut později už Severočeši vedli. Míč putoval po třech krátkých přízemních přihrávkách až do šestnáctky, kde se v hlubokém terénu nejlépe orientoval Macej a ve čtvrtém utkání vstřelil první ligový gól kariéry, který byl také první teplickou brankou v jarní části soutěže.

Domácí v úvodním dějství dominovali a v 35. minutě zvýšili. Mareš napřáhl z více než 20 metrů a gólman Ciupa, který si odbyl ligovou premiéru, neměl proti jeho střele do horního rohu šanci. Karvinští, jimž chyběly potrestané opory Papadopulos a brankář Bolek, se do nadějné pozice dostali až před přestávkou, kdy míč málem doputoval k nabíhajícímu Smržovi.

Hostům chyběl hlavní trenér Jarábek, který musel kvůli koronaviru do izolace. Zastoupil ho asistent Mašlej, jenž už v poločase třikrát střídal. Teplice po změně straně už nebyly tak aktivní a opatrná hra se jim nevyplatila.

Slezané snížili v 67. minutě. Ostrý Čmelíkův centr z pravé strany ještě Grigar vytlačil, ale odražený míč vrátil do branky neobsazený Herc, pro kterého to byla rovněž premiérová trefa v české lize.

Snížení hosty ještě více povzbudilo, zcela ovládli střed hřiště a brzy za svoji převahu byli odměněni. Devět minut před koncem znovu z pravé strany poslal míč směrem k brance Čmelík, přízemní pokus nedokázal zkrotit brankář Grigar a po jeho hrubé chybě střídající Tavares snadno dotlačil míč za čáru. I brazilský ofenzivní hráč skóroval v české lize poprvé.

FK Teplice – MFK Karviná 2:2 (2:0)

Branky: 20. Macej, 35. Mareš – 67. Herc, 81. Tavares. Rozhodčí: Lerch – Hock, Antoníček – Petřík (video). ŽK: Qose, Dramé (oba Karviná). Bez diváků.

Teplice: Grigar – Vondrášek, Gabriel, Mazuch, Hyčka – Jukl, T. Kučera (79. Mareček) – Macej (46. Černý), Trubač (73. Žitný), Moulis – Mareš (79. Řezníček). Trenér: R. Kučera.

Karviná: Ciupa – Jursa, Santos, Dramé, Kokovas (46. Bartošák) – Mangabeira (46. Herc) – Čmelík, Qose, Smrž (73. Tavares), Mikuš (46. Haša) – Ostrák (90.+2 Šindelář). Trenér: Mašlej.



Zdroj příspěvku

Scroll to top