Nejnovější Zprávy

Američanka Pegulaová je v Melbourne překvapivě ve čtvrtfinále, zdolala Svitolinovou


Americká tenistka Jessica Pegulaová pokračuje v Melbourne v překvapeních na účet favoritek. Po výhře nad světovou pětkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny je poprvé ve čtvrtfinále grandslamového turnaje. Po Sie Šu-wej z Tchaj-wanu je druhou nenasazenou hráčkou mezi osmi nejlepšími.

Šestadvacetiletá Američanka, 62. hráčka světového žebříčku, při předchozích startech v Melbourne nikdy nepřešla přes první kolo, ale letos ji nezastavila žádná z lépe umístěných tenistek.

Hned v úvodu vyřadila dvojnásobnou vítězku Australian Open Viktorii Azarenkovou z Běloruska. Svitolinové, která dosud v Melbourne neztratila ani set, oplatila lednovou prohru z Abú Zabí a po setech 6:4, 3:6, 6:3 oslavila zatím největší úspěch kariéry. Na žebříčku poskočí minimálně o osmnáct míst a bude poprvé v elitní padesátce.

Poprvé ve čtvrtfinále je v Melbourne také britská tenistka Jennifer Bradyová, která vyřadila Chorvatku Donnu Vekičovou po setech 6:1 a 7:5. Navázala tak na úspěšné tažení z loňského US Open, kde došla až do semifinále. Dosud neztratila ani set a není na ní vůbec znát, že byla jednou z hráček, které musely strávit dva týdny v karanténě.

Dalším nováčkem mezi čtvrtfinalisty v Melbourne je ruský tenista Daniil Medveděv. U čtvrtého nasazeného je spíš překvapením, že se tady dosud nedostal takhle daleko.

Američan Mackenzie McDonald, který je až na konci druhé stovky žebříčku, pro něj nebyl těžkou překážkou. Vzdoroval mu jen v prvním setu a po hodině a půl hry si Rus připsal už osmnácté vítězství v řadě.

Český tenis bude mít zastoupení ve čtvrtfinále zásluhou dvojice Barbora Krejčíková – Kateřina Siniaková. Třetí nasazené si ve třetím kole poradily s americko-nizozemským párem Bernarda Peraová – Rosalie van Hoeková po setech 6:4, 6:4. V minulosti už spolu zvítězily v Paříži i Wimbledonu, ale v Melbourne je jejich dosavadním maximem loňské semifinále.

Krejčíkovou dnes ještě čeká smíšená čtyřhra, v níž tady dvakrát po sobě slavila triumf. Loni zvítězila s Nikolou Mektičem z Chorvatska, předtím s Američanem Rajeevem Ramem, který je i jejím letošním partnerem.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 80 milionů australských dolarů):

Muži:

Dvouhra – 4. kolo: Medveděv (4-Rus.) – McDonald (USA) 6:4, 6:2, 6:3.

Ženy:

Dvouhra – 4. kolo: Pegulaová (USA) – Svitolinová (5-Ukr.) 6:4, 3:6, 6:3, Bradyová (22-USA) – Vekičová (28-Chorv.) 6:1, 7:5.

Čtyřhra – 3. kolo: Krejčíková, Siniaková (3-ČR) – Peraová, van Hoeková (USA/Niz.) 6:4, 6:4.



Zdroj příspěvku

Scroll to top