Nejnovější Zprávy

Živě: West Ham – Leeds. Utkání 27. kola anglické Premier League


Premier League •

27. kolo •

21:00


Aktualizovat reportáž

45+2.

KONEC PRVNÍHO POLOČASU.

45+1.

Bránění standardek je z pohledu Leedsu naprosto tragické. Centr Cresswella totiž přistál přesně na hlavě Dawson, který se sice musel shýbat, ale poté trefil tyč Meslierovy brány.

45+1.

Lingard výborně zapracoval u rohového praporku, kde proti dvojici hráčů vybojoval další standardní situaci.

45.

Hlavní rozhodčí Mike Dean nastavuje dvě minuty.

45.

Výborně hrající Benrahma znovu vedl rychlou akci Kladivářů. Na levé straně prošel přes jednoho hráče, druhý už mu vystavil stopku.

43.

Velmi podobně zahraný roh jako v předchozím případě. Do vzduchu šel tentokrát Tomáš Souček, který však podskočil míč a poté prudce vrazil do tyče. Meslier si každopádně poradil s vysokou přihrávkou.

42.

West Ham se opět bleskově dostal k míči, který až k pokutovému území potáhl Benrahma. Přihrávku před Mesliera měl na starosti Fornals, jenž pro domácí získal aspoň roh.

41.

Zajímavá kombinace domácích na pravé straně. Nakonec to byl Coufal, kdo měl být ve finále celé akce, nicméně proti byl jeden z hostujících beků.

39.

Coufal si dobře poradil s ofenzivním pokusem Stuarta Dallase. Rychlé nohy domácího obránce znemožnily případný přesun hry před Łukasze Fabiańského.

38.

V závěru 38. minuty se míč přes Bamforda dostal až k brankové čáře, nicméně Roberts už míč nestihl na hřišti. Další nepřesná kombinace hostujícího mužstva přidělává vrásky na čele kouče Bielsy.

37.

Velmi zajímavý prudký centr na střed pokutového území vyboxoval Meslier. Přijít však chyba, připraven už byl znovu Dawson, který prolétl vzduchem kousek od hostujícího brankáře.

36.

Další hrozba pro bránu Leedsu. Postupným útokem se domácí dostali až k zisku rohového kopu. Nutno říci, že po tom předchozím Kladiváři slavili druhou branku.

34.

A do podobných prostor nyní zamířil také poněkud ukvapený střelecký pokus Jesseho Lingarda. Meslier tak poslední akce přežil bez úhony.

33.

Navíc teď hosté zaznamenali další ztrátu na obranné polovině a zahrozit tak mohl Benrahma. Střela domácího záložníka putovala z pětadvaceti metrů poměrně výrazně nad bránu.

32.

Po velmi dobrém začátku zápasu se teď Leedsu vůbec nedaří přechod k pokutovému území soupeře. 

31.

Leeds přispěchal s protiútokem. Dallas se pokusil nalézt hlavu některého ze spoluhráče. Jenže pro Bamforda byl míč příliš vysoký.

28.

A teď už je to 2:0. Cresswell centroval od rohového praporku a poslal míč ke vzdálenější tyči. Tam fatálně bránila dvojice Ayling – Llorente, která si špatně přebrala hráče a CRAIG DAWSON hlavičkoval neatakován. Hostující gólman byl naprosto bez šance.

27.

Velká příležitost pro domácí. Cresswell vyprodukoval prudkou střelu na stranu brankáře, ale míč byl tečován Aylingem a Meslier byl rázem jen v pozici diváka. Naštěstí pro hostujícího gólmana šel kulatý předmět mimo tři tyče.

26.

Zajímavá standardka pro West Ham. Po nepřesné kombinaci hostujícího celku šel míč k Antoniovi, který se chtěl obtočit kolem Coopera. Rozehrávat se bude z nějakých dvaceti metrů.

25.

Nyní ovšem znovu zahrozil aktivní Raphinha, jenž se spoluhráčem kombinovali proti Coufalovi. Přihrávku na malé vápno si však pohlídal Fabiański.

24.

Velmi nepovedené přenesení hry od Raphinhy, který hledal spoluhráče na pravé straně. West Ham se díky vstřelené brance uklidnil a začíná být lepším celkem.

23.

Cresswellův centr z místa předchozího přestupku si hosté dokázali pohlídat. Navíc pak Antonio neprošel přes dvojici hráčů až do střelecké pozice.

22.

Domácí mohou pokračovat v ofenzívě. Antonio si totiž dobře podržel míč a v souboji byl zezadu stažen na trávník.

21.

West Ham jde do vedení! K exekuci penalty se postavil sám faulovaný JESSE LINGARD, který sice na první pokus neuspěl, ale posléze míč dokázal dorazit do odkryté brány. Meslier předvedl velmi dobrý zákrok, když šel po své pravé ruce, nicméně proti druhému pokusu opravdu neměl nárok.

19.

Velmi důležitý moment utkání. Jesse Lingard to vzal na levé straně na sebe, potáhl míč až do pokutového území, kde Ayling natáhl špičku levé nohy a podrazil domácího hráče. PENALTA!

18.

Nepovedenou rozehrávku Mesliera mohl potrestat Souček. Zleva totiž Antonio dobře centroval do pokutového území, kam si nabíhal právě český záložník. Přes dva obránce však hlavou nezakončil přesně.

17.

Naprosto v pohodě zahrál Dawson před Bamfordem. Hlavou posunul míč k Fabiańskému, jenž může založit další postupný útok West Hamu.

16.

Do složité pozice se dostal Raphinha, na kterého dotíral Said Benrahma. Alžířan se na malý moment ujal míče, nicméně hostující hráč jej skluzem opět vybojoval zpátky ve svůj prospěch.

14.

Declan Rice dobře zapracoval, když od míče odstavil Robertse. Domácí kapitán míč potáhl až k polovině hřiště, kde jej podťal Phillips.

13.

Česká spolupráce na pravé straně. Coufalovi však následně vůbec nevyšla rozehrávka podél čáry. Leeds má k dispozici autové vhazování.

12.

Domácí zaútočili do otevřenější obrany. Lingard ovšem nedostal prosto na zakončení z velkého vápna a posléze už Fornals centroval jen do blokujícího soupeře. Míč končí v rukavicích Mesliera.

11.

Další nepřesnost v kombinaci domácího mužstva, kdy Rice ztratil míč při přechodu na útočnou polovinu. Na druhé straně si Costa nevěděl rady s dobře bránícím Cresswellem.

10.

Zatím sledujeme velmi atraktivní úvod. West Ham mohl přispěchat s další akcí, ale místo toho táhl brejk Raphinha. Sražený pokus Bamforda se stal kořistí domácího brankáře.

9.

Konečně se v ofenzívě představil také domácí West Ham. Lingard měl našlápnuto k průniku do šestnáctky, ale místo toho kombinoval s Cresswellem. Ten přihrál pouze do náruče pozorného Mesliera.

7.

A znovu se hosté zaradovali zbytečně. Raphinha udělal rychlou přešlapovačku, načež oslovil skórujícího Bamforda. Jenže všichni dobře viděli, že přihrávka šla již zpoza brankové čáry.

6.

Dlouhý centr Dallase nyní trestuhodně prošel přes pokutové území až ke Costovi, který přihrál na gól Phillipsovi. Jenže Bamford předchozí centr mírně tečoval a to už byl Costa v milimetrovém ofsajdu. Branka proto neplatí.

6.

Leeds je momentálně aktivnější a nadále má ofenzivní choutky. 

5.

Jenže postupným útokem se Leeds přeci jenom dostal až k zakončení. Costa dostal příliš mnoho prostoru na hranici šestnáctky a div, že levačkou nemířil pod břevno Fabiańského brány.

4.

Domácí teď dobře zformováni brání přechod soupeře na útočnou polovinu.

3.

Diop opět zasáhl, když prodloužil centr od rohového praporku. Posléze Roberts neprošel přes dobře postaveného Rice.

2.

Costa si napravo zaběhl za obranu West Hamu, ale poté šel do skluzu Issa Diop. Roh pro hosty.

1.

Domácí se sice rychle dostali hluboko na útočnou polovinu, ale Antonio neudržel míč po Coufalově autu.

1.

PRVNÍ POLOČAS PRÁVĚ ZAČAL.

POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

 

Za zmínku stojí pouze první vzájemné utkání letošní sezóny, které West Ham vyhrál na půdě soupeře 2:1. O první branku Kladivářů se navíc postaral Tomáš Souček. Předchozí vzájemné zápasy se odehrály v sezóně 2011/2012, kdy byl londýnský celek po sestupu z Premier League pouze v Championship.

Leeds se naposledy představil doma při prohře 0:1 s Aston Villou. V posledních čtyřech utkáních hostující celek prohrál ve třech případech, přičemž zvítězil jen doma nad Southamptonem. Navíc skóre 2:5 z posledních dvou venkovních utkání nesvědčí o ideální formě. Především by hosté potřebovali návrat střelecké formy Patricka Bamforda, jenž dal v únoru jen dvě branky v pěti zápasech.

Hostující Leeds si letos vede rovněž dobře, nicméně k evropským soutěžím má poměrně daleko. Na druhou stranu, záchrana by pro United měla být jistotou. Momentálně totiž hosté drží náskok devíti bodů na osmnáctý Fulham. Velmi pozitivní je u Leedsu především ofenzíva, která zaznamenala už 43 branek. Tím se Leeds drží na sedmém místě produktivity. Na druhou stranu, 44 inkasovaných gólů znamená dělené čtvrté nejhorší místo.

V dosud posledním odehraném utkání předvedli domácí další velmi dobrý výkon, nicméně na skvěle hrající Manchester City nakonec nestačili. Prohrou 1:2 tak West Ham nenavázal na dvě předchozí vítězství. V druhé polovině února už si totiž svěřenci Davida Moyese poradili s Tottenhamem i Sheffieldem. Kromě toho West Ham v minulém měsíci přehrál Aston Villu, remizoval s Fulhamem a po nerozhodném výsledku padl s Manchesterem United až v prodloužení pohárového utkání.

Domácí fotbalisté letos prožívají naprosto fantastickou sezónu. Po 26 odehraných utkáních jsou na sedmém místě Premier League, nicméně ztráta na místa zajišťující evropské poháry je minimální. Na aktuálně pátý Everton mají Kladiváři manko pouhého bodu.

Hráči West Hamu slaví gól v síti Tottenhamu. | Foto: Reuters

Leeds

SESTAVA LEEDSU

 

Meslier – Ayling, Llorente, Cooper (C), Dallas – Phillips – Raphinha, Klich, Roberts, Costa – Bamford

 

Caprile – Alioski, Berardi, Davis, Harrison, Huggins, Jenkins, Poveda, Rodrigo

West Ham

SESTAVA WEST HAMU

 

Fabiański – Coufal, Dawson, Diop, Cresswell – Souček, Rice (C) – Fornals, Lingard, Benrahma – Antonio

 

Martin, Trott – Balbuena, Bowen, Johnson, Lanzini, Noble, Odubeko

Vítejte u online přenosu z utkání 27. kola Premier League mezi West Hamem United a Leedsem United. Utkání se odehraje v pondělí 8. března od 21:00.

Právě se děje

před 4 minutami

Brazilský nejvyšší soud zrušil rozsudek, který uznal bývalého prezidenta Luize Inácia Lulu da Silva vinným v korupční kauze

Brazilský nejvyšší soud zrušil rozsudek, který uznal bývalého prezidenta Luize Inácia Lulu da Silva vinným v korupční kauze. Podle soudce Edsona Fachina případ nespadal do kompetence soudu ve městě Curitiba, který rozsudek vynesl, napsala agentura Reuters. Soudce proto nařídil, aby se případem znovu zabýval federální soud v Brasílii. Proti rozhodnutí se státní zástupce odvolá. Lula obvinění z úplatkářství dlouhodobě odmítá.


Zdroj:

ČTK


Další zprávy



Zdroj příspěvku

Scroll to top