Nejnovější Zprávy

Zacha skóroval, Voráček s Palátem si připsali dvě přihrávky


Hokejistům New Jersey nestačil gól Pavla Zachy a podlehli doma v sobotním utkání NHL New Yorku Islanders 2:3.

Dvě přihrávky Jakuba Voráčka neodvrátily prohru Philadelpie 4:5 s Washingtonem. Za vítěze si jednu asistenci připsal Jakub Vrána, který bodoval popáté v řadě (3+3). Stejně dlouhou sérii má i Ondřej Palát, který si upevnil pozici nejproduktivnějšího českého hráče v soutěži (11+15) a dvěma přihrávkami se podílel na výhře Tampy Bay 6:3 nad Nashvillem.

Dominik Kubalík s Davidem Kämpfem připravili jeden gól Chicaga, které ale podlehlo na ledě Floridy 2:4. U rozdílové branky asistoval Radko Gudas, který zaznamenal v utkání i nejvíce srážek (6) ze všech hráčů. Vítěznou trefu vymyslel Tomáš Hertl při výhře San Jose 3:1 v Anaheimu. Odchovanec pražské Slavie bodoval od vyléčení koronaviru v obou zápasech (1+2). Asistence Radka Faksy pomohla Dallasu alespoň k bodu za prohru v Columbusu 3:4 v prodloužení.

Zacha otevřel skóre v sedmé minutě, když se prosadil střelou zpoza mezikruží přes obránce a potvrdil tím pozici nejproduktivnějšího hráče týmu (7+10). New Jersey se po vyrovnání opět ujalo znovu vedení na začátku druhé třetiny, ale těsný stav neudrželo. Hrdinou zápasu se stal Kieffer Bellows, který svými prvními góly v sezoně otočil zápas ve 42. a 46. minutě na 3:2. Islanders vyhráli poosmé za sebou.

Washington vedl 2:0 po první třetině a 5:2 ve 45. minutě. Pod první gól zápasu se podepsal Vrána, jehož střelu dorazil Daniel Sprong. Philadelphia po přihrávkách Voráčka dala kontaktní góly na 2:3 a 4:5. Obě akce byly podobné a po křížných pasech kladenského odchovance z pravé strany do levého kruhu skórovali Nolan Patrick a v 58. minutě i Claude Giroux.

Zápasu Tampy Bay, která hrála poprvé v sezoně doma před fanoušky předcházel slavnostní ceremionál. Ke stropu haly vystoupal banner na počest loňského triumfu ve Stanleyovém poháru.

Lightning položili základ výhry v úvodních 23 minutách, po kterých vedli 3:0. Třetí gól padl po chytré přihrávce Paláta, kterou z hranice brankoviště pohodlně usměrnil Alex Killorn za záda Pekky Rinneho. Druhý bod si připsal český útočník u gólu na 6:3 při power play soupeře. Rodák z Frýdku-Místku nasbíral v posledních pěti zápasech deset bodů (2+8).

NHL:

Boston – NY Rangers 0:4, Calgary – Montreal 3:1, Buffalo – Pittsburgh 0:3, New Jersey – NY Islanders 2:3, Philadelphia – Washington 4:5, Florida – Chicago 4:2, Columbus – Dallas 4:3 v prodl., Toronto – Winnipeg 2:5, Tampa Bay – Nashville 6:3, St. Louis – Vegas 1:5, Anaheim – San Jose 1:3, Vancouver – Edmonton 2:1.



Zdroj příspěvku

Scroll to top