Nejnovější Zprávy

Ledecká se při finále Světového poháru nesvezla ani dnes, super-G zrušila mlha


Počasí neumožnilo ve finále Světového poháru v Lenzerheide odjet ani dnešní superobří slalomy mužů a žen. Česká hvězda Ester Ledecká tak zůstala v hodnocení disciplíny na páté pozici.

Po zrušení závěrečného závodu malý křišťálový glóbus za hodnocení disciplíny získal Rakušan Vincent Kriechmayr.

Mezi ženami už bylo rozhodnuto, trofej má od konce února jistou domácí hvězda Lara Gutová-Behramiová. 

Dnešní program ve Švýcarsku komplikovala od rána mlha a další sníh na trati. Pořadatelé už předem snížili start a začátek ženského závodu odložili z 9:30 na 11:00. Ani poté ale nebylo kvůli špatné viditelnosti a stavu trati možné super-G uskutečnit.

„Počasí není moc dobré, v současné době je velká mlha. Závodní linie je dobrá, tam je čistý led, ale všude okolo jsou hromady sněhu a to je problém. Když odejde mlha, tak by mohla být nějaká šance,“ hlásil trenér Ledecké Tomáš Bank v České televizi před rozhodnutím o zrušení závodu.

„Ale i organizace mi tady přijde chaotická, podle mě nikdo neví, co má dělat. Nikdo neřeší, kde budeme čekat, a ráno nebyla urolbovaná sjezdovka na rozježdění,“ popisoval Bank.

Ledecká a ostatní rychlostní specialisté už v Lenzerheide přišli kvůli nepřízni počasí o středeční sjezd.

Zrušení super-G nahrálo v boji o velký křišťálový glóbus průběžně vedoucím Alexisi Pinturaultovi z Francie a Slovence Petře Vlhové, kteří jsou specialisty na technické disciplíny.

Pinturault vede dva závody před koncem o 31 bodů před Švýcarem Marcem Odermattem, Vlhová má náskok 96 bodů před Gutovou-Behramiovou.



Zdroj příspěvku

Scroll to top