Nejnovější Zprávy

Žádný trestný čin nevyšetřujeme, uvedla ve skotském tisku policie


Skotská policie podle médií nemusela po čtvrteční odvetě osmifinále Evropské ligy mezi fotbalisty Glasgow Rangers a pražské Slavie vyšetřovat žádný trestný čin. Je však připravená tak učinit, pokud dostane podnět. Policejní mluvčí v listu

Policejní mluvčí v listu The Scottish Sun reagoval na informace Slavie, podle níž po výhře hostů 2:0 napadl domácí hráč v tunelu obránce Ondřeje Kúdelu a pražský tým doprovodila do hotelu policie.

„Ani od jednoho z klubů nebyly v souvislosti s večerním zápasem zaznamenány jakékoli zprávy o trestné činnosti,“ uvedl mluvčí skotské policie. „Policie kontaktovala klubové představitele a ujistila je, že pokud od nich dostane jakékoli podněty, bude vše důkladně vyšetřovat,“ doplnil.

Vyhrocené situaci předcházel konflikt v závěru utkání mezi Kúdelou a domácím záložníkem Glenem Kamarou. Ten tvrdí, že mu český obránce pošeptal s dlaní zakrývající ústa rasistickou urážku. Proti tomu se však hráč Slavie i pražský klub ohradili. Obvinili naopak Kamaru, že v tunelu do šatny v přítomnosti trenéra Rangers Stevena Gerrarda Kúdelu napadl. „V šoku byli i zástupci UEFA, kteří byli u celého incidentu osobně přítomni,“ uvedla Slavia.

Evropská fotbalová unie UEFA dnes potvrdila, že o pozápasovém incidentu na stadionu Ibrox ví a čeká na zprávu rozhodčích.

Steven Gerrard po zápase: Doufám, že to UEFA nezamete pod koberec | Video: Associated Press



Zdroj příspěvku

Scroll to top