Nejnovější Zprávy

Nečasův parádní večer. Čtyřmi body řídil výhru Caroliny nad obhájcem Stanley Cupu


Martin Nečas režíroval v NHL dvěma góly a dvěma přihrávkami výhru Caroliny 4:3 nad Tampou Bay a byl vyhlášen největší hvězdou utkání. Dvaadvacetiletý český útočník svou druhou trefou zápas v 57. minutě rozhodl a podruhé v kariéře nasbíral v soutěži v jednom duelu čtyři body. Stejnou bilanci dosáhl v roce 2019 den před Vánoci v Torontu.

Carolina po jeho přihrávkách na začátku druhého třetiny vyrovnala během 62 sekund na 2:2. Po pasu Nečase se z úniku prosadil Cedric Paquette a poté český hráč vedl přečíslení tři na jednoho, které zakončil po hezké souhře celého útoku do prázdné branky Sebastian Aho. Třetí gól dal Nečas sám v přesilové hře z dorážky z pravé strany.

Obhájce Stanleyova poháru vyrovnal po 22 sekundách třetí třetiny, ale poslední slovo měl Nečas. Opět se prosadil v početní převaze, když překonal jednoho z nejlepších gólmanů ligy Andreje Vasilevského nádhernou střelou zpoza pravého kruhu do vzdálenějšího rohu branky.

Nečas tím korunoval vysokou aktivitu, vyslal v zápase šest střel a ještě trefil dvakrát tyč. V produktivitě českých hráčů je už s bilancí 9+19 druhý o tři body za Ondřejem Palátem, který se v utkání neprosadil.

David Rittich pomohl Calgary 22 zásahy k výhře 4:2 nad Winnipegem. Daniel Vladař i ve svém druhém startu v NHL od první minuty vychytal vítězství a Boston i díky jeho 24 zákrokům udolal Buffalo 3:2. Všechny tři góly Bruins měly českou stopu – u prvního asistoval David Pastrňák, u druhého Jakub Zbořil a u vítězného z 57. minuty David Krejčí.

Také přihrávkami přispěli k vítězství Detroitu nad Columbusem 3:1 obránce Filip Hronek a útočník Filip Zadina a Tomáš Nosek u výhry Vegas na ledě Colorada 3:2 v prodloužení. Naopak asistence Radka Faksy nestačila Dallasu, který doma podlehl Floridě 3:4 v prodloužení.

Tampa Bay vedla v šesté minutě 2:0. Úvodní gól padl po přihrávce Rutty, jehož nahození od modré čáry usměrnil v předbrankovém prostoru do sítě Blake Coleman. Nečas ještě v závěru první třetiny netrefil ve vyložené šanci z dorážky odkrytou branku, ale po přestávce řídil obrat na 3:2.

NHL:

Boston – Buffalo 3:2, Philadelphia – NY Rangers 2:1, Colorado – Vegas 2:3 v prodl., Detroit – Columbus 3:1, Carolina – Tampa Bay 4:3, Pittsburgh – NY Islanders 6:3, Chicago – Nashville 1:3, Dallas – Florida 3:4 v prodl., Toronto – Edmonton 4:3 v prodl., Calgary – Winnipeg 4:2, Arizona – San Jose 4:0.



Zdroj příspěvku

Scroll to top