Nejnovější Zprávy

Češi v Cardiffu na podporu hnutí Black Lives Matter nepokleknou


Vedení fotbalové reprezentace rozhodlo, že se národní tým v Cardiffu před utkáním kvalifikace MS proti Walesu nepřipojí k domácím. Boj proti rasismu podpoří jiným způsobem.

Velšané před výkopem plánují pokleknout na podporu hnutí Black Lives Matter (Na černošských životech záleží). Český tým poklekávat nebude a boj proti rasismu i další projevům nesnášenlivosti, xenofobie či antisemitismu vyjádří jiným způsobem.

„V kontextu událostí posledních dnů, týdnů a měsíců chtějí vedení fotbalové reprezentace a FAČR společně avizovat apolitický postoj národního týmu k některým aktuálním tématům, která ve sportovním prostředí rezonují. Týká se to především iniciativy hnutí Black Lives Matter, při které někteří hráči před fotbalovými zápasy poklekávají,“ uvedla asociace v prohlášení.

„Český národní tým svoji podporu v boji proti rasismu, ale i dalším projevům nesnášenlivosti, xenofobie nebo antisemitismu vyjádří poukázáním na nápis UEFA Respect na levém rukávu dresů, odkazující na stejně nazvanou kampaň UEFA, která se těmito tématy zabývá,“ dodala FAČR.

Asociace zároveň připomněla, že přes reprezentace dlouhodobě podporuje řadu dalších sociálních programů.



Zdroj příspěvku

Scroll to top