Nejnovější Zprávy

Do čtvrtfinále Evropské ligy jdou Kodaň a Šachtar Doněck


Fotbalisté FC Kodaň a Šachtaru Doněck postoupili do čtvrtfinále Evropské ligy. Dánský vicemistr v duelu s tureckým šampionem Basaksehirem zvrátil domácím vítězství 3:0 vývoj dvojzápasu, který před pěti měsíci a před koronavirovou pauzou rozehrál lépe soupeř při výhře 1:0. Šachtar porazil stejným poměrem Wolfsburg, ukrajinský mistr navázal na březnový triumf 2:1.

Kodaň šla do vedení už ve čtvrté minutě zásluhou Jonase Oldera Winda, který pak po změně stran zvýšil z penalty. Výsledek zpečetil Rasmus Falk a dánský klub oslavil klubové maximum. V Evropské lize se dosud dostal nejdál do osmifinále v sezoně 2016/17.

Na olympijském stadionu v Kyjevě se vše zásadní odehrálo v poslední necelé půlhodině. V 68. minutě byl vyloučen stoper Šachtaru Davit Chočolava za podražení unikajícího soupeře těsně před vápnem, za dvě minuty ho po druhé žluté kartě následoval do sprch obránce soupeře John Brooks. Větší prostor na hřišti využili v samém závěru domácí a od 89. minuty skórovali dvakrát Junior Moraes a jednou Manor Solomon.

Osmifinále fotbalové Evropské ligy:

Odvetná utkání:

Šachtar Doněck – Wolfsburg 3:0 (0:0)

Branky: 89. a 90.+3 Moraes, 90.+1 Solomon. ČK: 68. Chočolava – 70. Brooks. První zápas 2:1, postupuje Šachtar.

FC Kodaň – Istanbul Basaksehir 3:0 (1:0)

Branky: 4. a 53. z pen. Wind, 62. Falk. První zápas 0:1, postupuje Kodaň.

21:00 Manchester United – LASK Linec, Inter Milán – Getafe (Gelsenkirchen – hraje se na jedno utkání).



Zdroj příspěvku

Scroll to top